joi, 9 septembrie 2010

UN VIS ÎMPLINIT!

Astăzi, 9 septembrie 2010, Biblioteca "NEDELCU LIXEANU" a găzduit un mare eveniment : DESCHIDEREA OFICIALĂ A CELUI MAI MODERN SERVICIU DIN BIBLIOTECA NOASTRĂ "Calculatoare cu Internet pentru Public". Multe invitaţii au fost lansate dar prezenţi au fost doar "cei aleşi". Adevărul este că nu poate participa oricine la un eveniment de bibliotecă ci doar cei legaţi sufleteşte de o asemenea instituţie sau cei dispuşi să accepte provocările evoluţiei în acest domeniu. Le mulţumesc din suflet celor 40 de prieteni ai bibliotecii care în această zi, pentru 2 ore, au lăsat de o parte grija zilei de mâine şi au ales să fie prezenţi la un eveniment atât de important pentru comunitatea noastră. Din partea autorităţilor judeţene a fost prezentă d-na Roxana Mihalcea - consilier Cancelaria Prefectului Ialomiţa şi d-na Mihaela Racoviţeanu - director Biblioteca Judeţeană "ŞTEFAN BĂNULESCU" Ialomiţa; spiritualitatea ialomiţenă a fost prezentă prin scriitorii: Gheorghe Dobre redactor şef al revistei culturale Helis şi Vasile Poenaru fondatorul Editurii Coresi şi fiu al satului nostru; autoritatea locală a fost reprezentată de d-nul primar Vasile Zeca, consilierii: prof. Ana Ristea şi prof. Ştefan Capbun, d-nul Mihai Tănase directorul şcolii şi preotul paroh Ion Sturzoiu. Nu pot să nu le amintesc pe colegele mele bibliotecare: Elena Ghiculescu - Amara şi Dana Drăgoi - Reviga şi pe ceilalţi participanţi copii, adolescenţi, tineri şi adulţi al căror nume va fi scris în "Memoria Bibliotecii".
Mass media a fost prezentă prin postul TV Antena1 Slobozia şi ziarul Adevărul.
După momentul inaugural, tăierea panglicii, cei prezenţi au aflat detalii despre programul Biblionet, facilitaţile serviciului CIP şi Regulamentul de funcţionare al acestui serviciu.
Cu siguranţă, cel mai emoţionant moment a fost creat când am intrat în legătură directă audio-video cu directorul IREX pentru România, d-nul Paul- Andre Baran, care şi-a exprimat regretul că nu este prezent şi fizic alături de noi dar ne-a asigurat de tot sprijinul în derularea programului "Biblionet-lumea în biblioteca mea", program pe care IREX îl implementează în ţara noastră.
Biblioteca Judeţeană a donat bibliotecii noastre 34 publicaţii din colecţia Jurnalul Naţional iar la sfârşitul activităţii participanţii au primit reviste de la Societatea Burda căreia îi mulţumim şi pe această cale pentru toate donaţiile lunare din acest an.
Mulţumesc tuturor pentru cuvintele de apreciere şi sper să ne întâlnim cât mai des în activităţile zilnice ale bibliotecii pentru a valorifica la maximum serviciile oferite de acestea.
Mult succes tuturor!

2 comentarii:

  1. Felicitari din partea Bibliotecii comunale " Ion Ghelu Destelnica" ! Si cat mai multi utilizatori interesati la CIP ! Ionelia Serban

    RăspundețiȘtergere