luni, 3 octombrie 2011

LA MULȚI ANI, BIBLIONET! - ZIUA BIBLIOTECII


Luni, 26 septembrie am sărbătorit, împreună cu prietenii noștri, ”ZIUA BIBLIOTECII” - prilej de bilanț și proiecte. Am fost onorați de prezența d-nei Directoare a Bibliotecii Județene ”Ștefan Bănulescu” Ialomița, ing.Mihaela Racovițeanu,  a d-șoarei Ionela Penciu (fiică a satului nostru) reprezentanta Editurii Viață și Sănătate și a colegelor doamne bibliotecare din Amara, Reviga și Grindu. Oficialitățile locale au fost prezente prin d-na consilier prof. Ristea Ana și d-na consilier înv. Popescu Maria. Le mulțumesc tuturor și nu în ultimul rând celorlalți participanți utilizatori activi ai bibliotecii (cadre didactice, elevi, tineri și adulți) sau utilizatori potențiali: persoane pensionate din localitate.
    După o scurtă incursiune în istoricul bibliotecii, am prezentat bilanțul statistic al activității din primul an de serviciu CIP prin programul Biblionet și concluzia a fost că, deși nu a fost o creștere spectaculoasă a numărului utilizatorilor noi înscriși, a crescut foarte mult frecvența din care o treime reprezintă utilizatorii Biblionet. O altă concluzie a fost aceea că segmentul de populație ”pensionari” nu a fost atras la bibliotecă.
   Pentru a motiva și persoanele vârstnice să utilizeze biblioteca, am inițiat ( la propunerea d-nei înv. Maria Popescu - pensionară) înființarea unui nou serviciu de bibliotecă ”CLUBUL PENSIONARILOR”, serviciu care a fost lansat cu acestă ocazie.
   D-șoara Ionela Penciu a făcut o prezentare de carte achiziționată de la editura pe care o reprezintă, carte din domeniile: sănătate, educație, gastronomie și carte pentru copii.
   Atmosfera a fost destinsă și s-a exprimat dorința de a începe cât mai curând întâlnirile de club (după ce se culeg roadele câmpului). 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu