miercuri, 28 noiembrie 2012

Lansare" Cautatorii de povesti", 23.11.2012

Album foto
    Un eveniment cultural de excepţie a avut loc vineri, 23 noiembrie, 2012, ora 17, în cadrul Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus, cu ocazia lansării cărţii "Căutătorii de poveşti, O călătorie prin bibliotecile de astăzi" semnată de Radu Paraschivescu, Vlad Petreanu, Cătălin Ştefănescu şi Irina Păcurariu. Editată la Editura Humanitas, conţinutul aparţinând Fundaţiei IREX, această carte este un produs al Campaniei Căutătorii  de Poveşti iniţiată de programul Biblionet din România în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România şi Ministerul Culturii şi Patrimoniului.
   La eveniment au fost prezenţi cei patru autori; Paul Andre Baran, directorul programului Biblionet în România; coordonatori regionali IREX, bibliotecari, prieteni ai bibliotecilor.
   Şi eu am avut onoarea să fiu invitată şi am participat la această lansare fiind protagonistă (în numele bibliotecii) a celei de a 28-a poveşti din cele 47 relatate în acest volum.
 Am reîntâlnit cu mare bucurie priteni dragi ai bibliotecii noastre: scriitorul Radu Paraschivescu; Daniel Golgot, coordonatorul regional IREX; Marius Matache şi Chinezu, cei doi bloggeri care ne-au vizitat biblioteca în primăvara acestui an.

     Cu siguranţă povestea noatră nu este cea mai spectaculoasă dintre poveştile bibliotecilor ialomiţene dar a avut şansa să fie pe traseul căutătorilor de poveşti.
 Pentru noi bibliotecarii, cartea reprezintă o cunoaştere şi o recunoaştere publică a muncii noastre şi un veritabil schimb de experienţă. În această idee, sper ca această campanie să continue, astfel încât, să scoată la lumină cât mai multe poveşti frumoase din bibliotecile publice.
  Cartea printată se va regăsi în peste 2000 de biblioteci din toată ţara şi este disponibilă şi în format electronic pe site-ul www.cautatoriidepovesti.ro    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu