marți, 19 martie 2013

Hai pe net 2013 - prima zi

Album foto



Biblioteca  ”Nedelcu Lixeanu”Miloşeşti  este partener local al Campaniei Hai pe net! ediţia 2013

 Hai pe net! este o campanie de incluziune digitală, iniţiată la nivel European de către organizaţia Telecentre-Europe, organizaţie care reprezintă 37 de reţele locale de organizaţii din 27 de ţări europene. Campania se derulează în perioada 18 – 24 martie 2013 în aproximativ 10.000 de telecentre - biblioteci publice, ONG-uri, şcoli şi organizaţii educaţionale, amplasate atât în mediul rural cât şi în mediul urban. La nivel european campania poartă denumirea de „ Get on line Week” şi este susţinută de către Alianţa Get on line Week – un grup format din Accenture, Lyberty Global şi Microsoft. Campania îşi propune să aducă online 10 000 de utilizatori noi, oameni care fie nu au folosit niciodată internetul, fie oameni care învaţă să folosească e-servicii noi (ex. cumpărături sau plăţi online, cursuri de formare profesională online, participare în comunităţi sociale virtuale, etc.) precum şi pe implicarea tinerilor în activităţi care se vor baza pe cunoştinţele lor de a utiliza tehnologia şi internetul cu scopul de a creşte şansele lor de angajare pe piaţa muncii prin dobândirea de competenţe TIC cât mai bune.

În România, campania denumită generic Hai pe net! este coordonată de Fundaţia EOS în parteneriat cu ANBPR – Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor publice din România (www.anbpr.org.ro). Pe parcursul derulării campaniei, biblioteca noastră pune la dispoziţia publicului 4 de calculatoare de ultima generaţie  conectate la internet, ca puncte de acces la cele trei grupuri ţintă:
  •   PRIMUL CLIC - persoane care se află prima dată online
  •   BUNICI PE INTERNET- tineri și seniori în activități inter-generaționale
  •   CĂTRE UN LOC DE MUNCĂ – responsabilizarea tinerilor pentru dobândirea unor competențe TIC cât mai bune în vederea creșterii șanselor de angajare pe piața muncii.
         Fiind un proiect care se desfăşoară simultan în mai multe ţări din Europa, dorim să încurajăm navigatorii români care doresc să susţină mesajul Hai pe net! să acceseze site-ul www.eos.ro, dovedind astfel că au fost online în săptămâna 18 - 24 martie, în cadrul campaniei Hai pe net! Toate hit-urile (înscrierile) vor fi contorizate în timp real de o aplicaţie specială - (counter-ul campaniei care include un mini chestionar online). Acest lucru va fi făcut în mod simultan de către toate celelalte ţări participante, iar noi ne dorim să fim din nou printre primii în Europa.
         Vă aşteptăm la Biblioteca  „Nedelcu Lixeanu” Miloşeşti!
sau          www.eos.ro   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu