vineri, 7 iunie 2013

Debut editorial - Lansare de carte LIBERTY BELL, de Ștefan Neagu

 Album foto

   Un fiu al satului nostru, Ștefan Neagu, scrie poezie din timpul liceului dar a așteptat răbdător 43 de ani până când a venit momentul publicării primului volum de versuri intitulat Liberty Bell. Nu a încredințat oricui spre publicare prima sa carte ci vechiului său prieten din copilărie, dlui Vasile Poenaru, directorul editurii Epublishers, miloștean de asemenea.
    Debutul editorial, prin lansarea acestui volum de versuri, a avut loc în biblioteca noastră, miercuri 5 iunie 2013, eveniment la care au participat invitați de seamă din lumea culturală, unii chiar prieteni ai autorului: prof. Vasile Poenaru editorul cărții, graficianul cărții Petre Ion, ing. Mihaela Racovițeanu Director Biblioteca Județeană ”Ștefan Bănulescu” Ialomița, scriitorul Gheorghe Dobre, prof. Alexandru Garabețeanu, prof. Emil Bărăganu, prof. Tiberiu Done, preot Ion Sturzoiu, dnele bibliotecare din Amara și Reviga, oficialități locale, iubitori de carte și utilizatori ai bibliotecii.

   Despre acest volum, Vasile Poenaru spune ” Cartea de față, care duelează necruțător cu cea mai fierbinte realitate socială - cea a prezentului - , eternizând-o, aduce, în sufletele iubitorilor de poezie și ale rafinaților cunoscători ai liricii moderne, un univers de lumini tensionate, muzici penetrante și umbre războinice, o viziune lirică înnoitoare, care aștepta prea de mult timp să ni se dezvăluie.”

   Criticul Dan Simionescu a scris în Revista de Cultură  Helis Nr. 10/2012 despre poeziile lui Ștefan Neagu publicate în Nr. 9/2012 al aceleiași reviste: ”Versurile dumneavoastră au un farmec aparte, ceva care te conectează instantaneu la sobrietatea trecutului, viu în memorie și prezentul complicat, anxios.”
  Îi dorim mult succes dlui Ștefan Neagu și cât de curând un al doilea volum.

     Partener media Antena1 Slobozia.
Partea financiară a publicării acestei cărți a fost susținută de Consiliul local Miloșești din bugetul alocat bibliotecii.
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu