luni, 14 martie 2016

Campania Hai pe Net 2016 14-20 martie

Get Online Week- pe scurt GOW - este o campanie anuală de incluziune digitală inițiată la nivel European de către organizația Telecentre-Europe.
Hai pe Net! Este versiunea localizată în România a campaniei Europene Get Online Week și este implementată de Fundația EOS în parteneriat cu telecentre, biblioteci publice, școli, Puncte de Acces Public la Informație (PAPI) și alte organizații și instituții dedicate alfabetizării digitale în Romania.
Ediția Hai pe Net 2016 susține în acest an realizarea următoarelor obiective și activități:

Promovarea accesibilității web
Această componentă a campaniei Hai pe Net este nouă în anul 2016! Aceasta a fost inclusă ca și o prioritate a campaniei din acest an pentru a conștientiza opinia publică și tinerii referitor la nevoile de accesibilitate web în rândul persoanelor cu deficiențe de vedere. Campania este susținută de către Fondul ONG în România prin EEA Grants.

 
https://www.youtube.com/watch?v=iBg0ZFfHBvI&feature=youtu.be

Promovarea TIC pentru angajabilitatea tinerilor
  1. Platforma http://yourock.jobs/ro îi va ajuta pe TINERI să-și creeze un CV demn de atenția instituțiilor educaționale sau ale angajatorilor!
  2. ELEVIIși STUDENȚII sunt încurajaţi să acceseze aplicația de analiză a competențelor transversale TIC pentru tineri disponibilă la www.skillage.eu
  3. Testați competențele digitale  prin simularea unui examen IC3 – Digital Literacy certification. 45 de întrebări în 45 de minute cu rezultatul de punctaj afișat imediat. Certipro Education pune la dispoziția campaniei Hai pe Net 1000 de simulări gratuite IC3.
Primul clic
 Încurajăm persoanele care nu au utilizat vreodată un calculator sau nu au accesat vreodată internet-ul să facă primul clic alături de noi. Indiferent dacă vă familiarizaţi pentru prima dată cu un calculator sau un dispozitiv mobil (tabletă, telefon, etc) sau dacă pur și simplu învațaţi să cautaţi informații utile pe internet – suntem pe drumul cel bun!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu