vineri, 22 iunie 2012

Lansare de carte ”101 POEME” de Vasile Poenaru

 Album foto

20 iunie 2012 zi toridă de vară; temperatură ridicată în biblioteca publică din Miloșești atât la propriu cât și la figurat. Și cum să nu fie așa când, la 30 de grade, biblioteca a fost neîncăpătoare pentru locuitorii satului care au participat la cel mai important eveniment cultural al bibliotecii: lansarea cărții ”101 POEME” antologie lirică de Vasile Poenaru-fiu al satului.  
Vasile Poenaru, membru al Uniunii Scriitorilor din România, s- născut în Miloșești la 22 august 1955. Debutul literar a avut loc la 14 ani cu vol. „Nașterea mea în poezie” publicând de atunci încă 6 volume de versuri, dicționare,  cărți pentru copii, cărți didactice, l-a tradus pentru americani pe Nichita Stănescu. În prezent predă limba engleză la Clubul Copiilor Sector 2 București, coordonează proiectul eLiteratura și supervizează programul editorial al editurilor: eLiteratura, eDidactica, ePublishers și Coresi. Este infoprenor, specializat în eBooks și Internet Marketing.
Această ultimă carte a fost editată la editura Dacia XXI Cluj-Napoca în cadrul proiectului național ”Scriitorii la ei acasă”, proiect în care Primăria Miloșești a fost parteneră, cele 101 poeme fiind o selecțe din volumele publicate anterior.
La un astfel de eveniment special și invitații au fost speciali, oameni de cultură iubitori de carte și mânuitori ai condeiului: Vasile Poenaru-autorul cărții, Mihaela Racovițeanu-dir. Biblioteca Județeană ”Ștefan Bănulescu” Ialomița, Ion Alecu-ziarist, Gheorghe Dobre-scriitor, Nicolae Enache-ziarist, bibliotecare din comunele învecinate și nu în ultimul rând Vasile Zeca –primar și semnatar al proiectului.
S-au făcut aprecieri și s-au rostit cuvinte frumoase  cu o puternică încărcătură emoțională la adresa operei poetului și a activității acestuia, i s-au citit și recitat poeziile iar o colegă de școală generală, în persoana dnei Eugenia Jipa-secretara comunei,  a dezvăluit publicului câteva din visele pe care le nutreau la acea vârstă.
Și ca întotdeauna la un astfel de eveniment, s-au oferit participanților cărți cu dedicații.
Îi mulțumim dlui Vasile  Poenaru pentru cadoul oferit locuitorilor din Miloșești cartea fiind dedicată dlui primar Vasile Zeca, bibliotecarei și tuturor locuitorilor Miloșeștiului. Un alt dar deosebit ne-a făcut dl Poenaru donând bibliotecii două exemplare din cartea ”BIBLII ȘI OAMENI DE PLASTIC” a regretatului scriitor Petre Ghelmez (ultimul volum la care poetul lucra), cel care a fost pentru domnia sa ”părinte spiritual”. Și pentru ca și cei mici să se bucure de acest eveniment, dl Vasile Poenaru a donat bibliotecii  carte pentru copii și carte didactică din partea Editurii Coresi pe care o patronează.

Cu mulțumiri menționez partenerii media ai acestui eveniment:

o   TV.  Antena 1 Slobozia
o   Radio Campus Slobozia
o   Revista Helis Slobozia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu